“Ремінь або розтин”- українців привчатимуть пристібатись через шокуючу соцрекламу

В Україні стартував інформаційний проект “Ремінь або розтин”. Його розробили у рамках кампанії “За безпечні дороги” у співпраці з агентством Agama Communications за підтримки Мінінформполітики.

Про це повідомила заступниця директора Центру демократії та верховенства права, координаторка кампанії Олеся Холопік, передає Укрінформ.

“Ми хочемо привернути увагу до проблеми низького рівня користування ременем безпеки водіями та пасажирами. Наша мета – спонукати водіїв і пасажирів пристібатися, бо від цього залежать їхні життя”, – наголосила Олеся Холопік.

Соцреклама наголошує на смертельних наслідках автокатастроф, пропонуючи людям альтернативу, – синець від ременя у ДТП чи слід від ножа паталогоанатома.

Соціальна реклама зі слоганом “Ремінь або розтин” з’явилася на 180 білбордах у Києві, а також на автошляхах більшості областей.

“Ми розуміємо, щоб змінити поведінку водіїв і пасажирів, потрібно докласти чимало зусиль, працюючи над питанням відповідальності за ігнорування цього обов’язкового правила. Сьогодні штраф за непристебнутий пасок – лише 51 гривня”, – зазначила координаторка кампанії “За безпечні дороги”.

За даними ВООЗ, у половині випадків ремінь у смертельній аварії міг би врятувати життя. В Україні ж не пристібається 77% водіїв.

Читайте також  Мобільний оператор "Київстар" раптово змінив правила: що потрібно знати кожному клієнту

Шукайте деталі в групі Facebook


-