“Всього два фінали”: Кулеба розповів, як закінчиться війна в Україні

“Всього два фінали”: Кулеба розповів, як закінчиться війна в Україні

Глава українського МЗС Дмитро Кулеба вважає, що в обох випадках перемога буде за Україною.

Він зазначив, що один з варіантів закінчення бойових дій – це повна перемога України. Другий варіант – це підписання угоди з Росією, де будуть прописані вигідні для нашої країни положення.

“Перший фінал – це безумовна тотальна поразка однієї зі сторін. Це те, що нам хотіли з самого початку нав’язати росіяни, висунувши такий документ. Другий фінал – це угода. Угода – це пошук і фіксація взаємоприйнятних рішень.

Тому з точки зору України, не з точки зору Росії, ми повинні чітко і тверезо розуміти, що Або ми повинні налаштуватися на війну до кінця, в результаті якої ми тотально безумовно і беззастережно перемагаємо Росію, або має бути угода на вигідних для України умовах.

Я думаю, що другий варіант все ж реалістичний”, – заявив Кулеба в інтерв’ю Українській правді.

Кулеба також зазначив, що росіяни дуже сильно помилилися, коли думали, що Україна не буде чинити опір під час вторгнення.

“Росія помилилася, тому що нам допомагають дуже серйозно зі зброєю, з фінансами і політично. А друге, те, в чому вони повністю прорахувалися, що ми не будемо чинити опір. Україна чинить запеклий опір.

І треба добре розуміти, що зараз наші головні аргументи на переговорах – це якраз наш опір, це зброя, яка до нас надходить від партнерів, і санкції, які вони застосовують проти Росії.

Ось це три аргументи, які роблять нашу позицію сильнішою в переговорах”, – резюмував дипломат.

Читайте також  Коли закінчиться війна: свіжий прогноз Арестовича

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело