“Без паніки”: ветеран АТО пояснив, навіщо вводити призов без мобілізації

Законопроект, який дозволяє призов резервістів без оголошення мобілізації, обумовлений військовою необхідністю.

Цю нову парламентську ініціативу, яка викликала широкий суспільний резонанс, в ефірі ObozTV прокоментував волонтер та ветеран АТО Мирослав Гай.

Він наголосив на тому, що панікувати немає приводу.

“Це не означає, що є якась паніка. Що прямо сьогодні почнуть виловлювати всіх резервістів і мобілізувати. Ні! Згадайте, коли воєнний стан вводили, скільки резервістів самі побігли до військкоматів, щоб бути готовими і пройти збори зі своєю бригадою. Розуміючи, що вони могли б затриматися не на місяць і не на два, а на більше”, – зазначив Гай.

На його думку, цей закон бажано ухвалити до літа, на що є об’єктивні причини.

Як пояснив ветеран АТО, проект готувався уже давно і обумовлений військовою необхідністю. Ініціатива дозволить в короткі терміни укомплектувати ЗСУ без оголошення мобілізації, щоб в разі потреби оперативно дати відсіч агресору.

“Про що йдеться мова. Я вже неодноразово, і у ваших ефірах в минулому році, розповідав, що до кінця цього року РФ має збільшити свою воєнну присутність у нас на кордонах. Нещодавно це підтвердив очільник Генерального штабу РФ Валерій Герасимов, який повідомив про те, що вони збираються збільшити свою присутність в південному і західному військовому окрузі”, – уточнив він.

Гай нагадав про те, що Москва почала роздавати бойовикам російські паспорти, а Володимир Путін підписав закон про ізоляцію Рунету та надав російським чиновникам півроку, щоб продати свої зарубіжні активи та повернути гроші в РФ.

“І при цьому збільшують у нас (на кордоні – прим. ред.) воєнну присутність. Тобто РФ готується до розширення агресивних дій”, – робить висновок боєць.

Читайте також  Кузьма загинув п'ять років тому: як живе його сім'я сьогодні

Він ще раз підкреслив, що пропозиція оголошувати призов резервістів без мобілізації – це спосіб швидко забезпечити обороноздатність держави.

“От завтра заходять війська. Гіпотетично. Поки буде оголошена мобілізація… Згадайте як довго приймали рішення про воєнний стан, не могли дійти згоди. А у нас зараз перехідний період, коли нестабільна система управління: і президент, який має війти в курс справ, і парламентські вибори… І може бути так, що просто не буде коли приймати рішення”, – роз’яснив Гай.

На його переконання, саме резервісти зможуть швидко організувати оборону країни.

“У мене, наприклад, підписаний контракт десанту штурмової бригади. Якщо буде загроза, вже не очікуючи якихось додаткових наказів чи законів, я протягом 22 годин прибуду до своєї бригади, візьму зброю, яка там лежить, і спокійно поїду”, – розповів ветеран АТО.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -