Україні загрожують потужні дощі, грози, затоплення й селеві потоки: оголошено попередження

Україні загрожують потужні дощі, грози, затоплення й селеві потоки: оголошено попередження

Синоптики оголосили у низці областей довтий та помаранчевий рівні небезпеки.

У суботу, 14 вересня, у низці областей України значно погіршиться погода. Про це свідчать дані Українського гідрометцентру.

Зокрема, синоптики попереджають про сильні дощі, грози та затоплення, що прогнозуються внаслідок опадів.

“14 вересня в Карпатах та на Закарпатті сильні дощі (IІ рівень небезпечності, помаранчевий)”, – попереджають синоптики.

Також вдень у західних, Вінницькій та Одеській областях очікуються значні дощі та грози, через що оголошено I рівень небезпечності, жовтий.

Впродовж 14-16 вересня через опади очiкується формування дощового паводку з пiдвищенням рiвнiв води у Днiстрі та річці Сян, а також на лiвих притоках Днiстра. Через це оголошено І рівень небезпечності.

“14 вересня, у мiсцях проходження iнтенсивних дощiв, можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку, в гiрських районах iснує загроза формування локальних селевих потокiв”, – попереджають синоптики.

У мiсцях проходження сильних злив формуватиметься значний схиловий та мiсцевий сток, а також очікується стрiмке пiдвищення рiвнiв води до 2 метрів, а на ділянці Прута Чернівці-державний кордон можливе навіть затоплення автодороги.


Негода у Львові – що прогнозують синоптики
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на 14 вересня у Львові та Львівській обалсті оголосили ІІ рівень небезпечності. Зокрема, у Львові очікується гроза. Вдень значний дощ й пориви вітру 17-22 м/с.

На Львівщині також будуть грози, вдень пройдуть значні дощі, а по півдню території – сильні дощі. Пориви очікуються до 17-22 м/с

 

Читайте також  Ламати не будувати: для українців придумали нові правила і обов’язки для тих, хто планує ремонт

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело