Янукович планує скоро повернутися в Україну – адвокат

Екс-президент України утікач Віктор Янукович хоче повернутися в країну в скорому часі, ще президентства за Володимира Зеленського, а його перебування в Росії тимчасове і вимушене.


Про це “Известиям” розповів адвокат колишнього глави держави Віталій Сердюк.

За його словами, захист Януковича домагатиметься зняття всіх звинувачень і оскаржить уже ухвалений вирок. Після зміни влади в Києві з’являється шанс, що процес проти Віктора Януковича перестане бути політизованим.

Як розповів Сердюк, захист бореться за відновлення прав і зняття звинувачень з екс-президента-утікача. Юристи Януковича мають намір продовжувати відстоювати його права незалежно від того, яку позицію щодо цього питання займе новий президент України.

За словами Сердюка, Янукович нещодавно надіслав новообраному главі держави вітальне повідомлення. Водночас цей жест ніяк не пов’язаний з його бажанням повернутися на батьківщину, запевнив адвокат.

“Дійсно, наміри повернутися в Януковича є. І ми над цим працюємо з перших днів боротьби за його права. Обрання Зеленського жодним чином не впливає на саме бажання Януковича. Так само як це не впливає на нашу процесуальну роботу: як боролися, так і будемо боротися, – заявив Сердюк. – Звичайно, на території Російської Федерації Віктор Янукович перебуває тимчасово і вимушено. І захист робить усе, щоб відновити його права і довести, що всі звинувачення мали політичний, а не правовий характер. Ми хочемо, щоб реальні винуватці тих подій (2014 року. – Ред.) були покарані”.

Він також додав, що сам екс-президент зараз не займається боротьбою за свої права, а намагається допомогти примиренню в Україні.

“Віктор Янукович вважає своїм першочерговим обов’язком перед жителями сходу країни припинити війну”, – підсумував адвокат.

Тим часом в “Опозиційному блоці” пояснили “Известиям”, що у Володимира Зеленського немає мотиву переслідувати Януковича. Однак для повернення президента, який втік до РФ, потрібен час, потрібно почекати, коли хоча б частково відбудеться зміна політичних еліт в Україні.

Читайте також  ДTП в Харкові: адвокат Зайцевої повідомила важливу інформацію

“Поки нинішня політична кон’юнктура не відчиняє вікон можливостей перед Віктором Федоровичем. Для його повернення потрібен час і процесуальні рішення – скасування вироку і звинувачень у зраді. З урахуванням того, що конфігурація влади змінюється, з’являється більше шансів, що рішення буде оскаржене і воно виявиться прийнятним для Януковича”, – сказав директор Інституту миротворчих ініціатив і конфліктології Денис Денисов.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -