Як смартфони “продають” своїх власників: неочікувані деталі

Анонімні методи стеження за смартфонами можуть розповісти про вподобання покупців в магазинах і супермаркетах. Для цього не потрібно встановлювати на смартфон спеціальні додатки для стеження.

Все цілком легально і прозаїчно. Практично всі використовують сервіси для отримання новин про погоду або діляться з іншими своїм місцем розташування. Про це повідомляє інформагентство CNBC.

За даними молодої компанії Cosmose, практично на кожному смартфоні в Китаї встановлено не менше 7 додатків з відправкою поточних координат власника – тобто “зливу” інформації.

Компанія Cosmose є одним з найбільших постачальників даних про переміщення власників смартфонів у більш ніж 100 магазинів Китаю. Це інформація про власників близько 1-го мільярда смартфонів.

Компанія продає дані користувачів таким брендам:

Burberry
L’Oreal
Subway
Budweiser.

Проте жодних приватних даних Cosmose не збирає і не зберігає. Передається тільки маршрут смартфона всередині магазину від прилавка до прилавка. Точність позиціонування при цьому досить хороша – радіус дії до 2-х метрів. Цього достатньо, щоб визначити, чи після того, як людина відвідала примірювальну і повернулась до каси.

На кожному смартфоні в Китаї встановлено не менше 7 додатків з відправкою поточних координат

Відстеження переміщення смартфонів по магазину дозволяє виявити місця, які найбільше зацікавлюють споживача. Саме тому контекстна реклама з допомогою цих даних, стає максимально ефективною. Досвід використання такої системи в Китаї показує, що випадковий відвідувач магазину може швидко перейти в розряд покупця.

Від Китаю до США
Успіх в Китаї підштовхує компанію Cosmose працювати й у США. Раніше вже було доведено, що в США анонімні дані про переміщення смартфонів збирають близько 75 компаній. Всього відслідковують до 200 мільйонів пристроїв. Ці дані готові купувати продавці й такі інтернет-гіганти, як Facebook і Google. Ринок реклами з відстеженням переміщенням смартфонів в поточному році може досягти 21 мільярд доларів.

Читайте також  Систему не можна буде обдурити: у Китаї встановлюють камери, які ідентифікують людину із закритим обличчям та зі спини

Це вагомий аргумент для стеження за щоразу більшою кількістю відвідувачів магазинів. Аналітики відзначають, що прагнення до анонімності змінюється апатією:

Вони і так все знають.

Так що користувачі перестають звертати увагу на приватність, жертвуючи нею для зручності здійснення покупок.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -