Навчання влітку, заборона телефонів і новий предмет: топ-5 змін у школах з 1 вересня

Навчання влітку, заборона телефонів і новий предмет: топ-5 змін у школах з 1 вересня

Навчальний рік 2023 в Україні адаптують до умов воєнного часу, а на школярів з 1 вересня чекатимуть деякі нововведення.

Про це йдеться у матеріалі “РБК”.

Зміна формату навчання
Школи зможуть самостійно обирати формат навчання, аналізуючи безпекову ситуацію в регіоні. Очний варіант можливий, якщо навчальний заклад обладнений укриттям. Дистанційно функціонуватимуть школи у прифронтових регіонах. Також батьки школярів зможуть вибрати інший варіант навчального процесу, якщо їм не підійде той, що пропонує навчальний заклад.

Навчання влітку
Новий навчальний рік триватиме до 28 червня, оскільки взимку можливі нові віялові відключення електроенергії. Також довшими стануть зимові канікули.

Новий навчальний курс і оновлення предметів
Міносвіти розробляє практикум із мінної безпеки для школярів. Курс викладатимуть усім дітям, а інформацію планують адаптувати під кожну вікову групу. Освітяни уже створили навчальні посібники для вчителів. На інформатиці розповідатимуть про штучний інтелект та програмування, а предмет “Захист України” переведуть у практичний формат.

Спрощений курс для школярів за кордоном
Діти зможуть проходити лише 6-8-годинний український блок (залежно від класу це українська мова, література, історія України, географія). Інші базові предмети неповнолітні українці вивчатимуть у місцевих школах. Подібні нововведення покликані зменшити навантаження на учнів, оскільки їм доводиться проходити аналогічні теми під час уроків двічі.

Заборона на смартфони
У школах Львова планують вже з 1 вересня запровадити заборону на використання смартфонів під час навчання. Подібні нововведення поки що матимуть рекомендаційний характер і кожен заклад зможе самостійно регулювати дане питання. Також освітяни рекомендують запровадити наукові експедиції із географії та історії, для яких треба розробляти спеціальні маршрути.

Читайте також  МОН про новий навчальний рік: буде три формати...

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело