Тактика дрібних провокацій: експерт пояснив, як Кремль намагається залякати українців

Росія зосереджена на тому, аби знищити довіру до органів державної влади України та атомізувати українське суспільство, вважає директор інституту дослідження екстремізму.

Росія задіяла проти України терористичну тактику дрібних провокацій. Таким чином Кремль намагається залякати українців. Про це розповів заступник директора Українського інституту дослідження екстремізму Богдан Петренко, передає «Обозреватель». За його словами, ця методика вигідна Росії, на відміну від одного великого теракту.

“Він мобілізував би суспільство, а так це призводить до формування у населення постійної думки про те, що Україна в небезпеці. Формування почуття відсутності безпеки і гарантій її з боку держави”, – пояснив Петренко. За його словами, сьогодні росіяни зосереджені на тому, щоб знищити довіру до органів державної влади України та атомізувати українське суспільство. Щоб воно шукало безпеку в тих організаціях, які з одного боку здатні її забезпечити, але з іншого – не є державними структурами.

“Тобто, приватні охоронні структури, в тому числі радикальні політичні організації. Які можуть гарантувати безпеку підприємствам”, – резюмував експерт.

 

Читайте також  МОЗ оновив списки країн "червоної" і "зеленої" зон: куди дозволено полетіти українцям

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -