Як Україна буде святкувати День Незалежності: Зеленський презентував план

З нагоди 30-річчя Незалежності України по всій країні відбудеться близько 150 урочистих заходів. За тиждень до самої події в Софіївський собор Києва прибуде оригінал Конституції Пилипа Орлика.

Як Україна буде святкувати День Незалежності: Зеленський презентував план
Про це розповів президент Володимир Зеленський. Він презентував майбутнє святкування під час форуму “Україна 30” (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

Так, 22 серпня в Україні вшанують пам’ять загиблих учасників АТО на Донбасі у 2014 році. Саме завдяки їм, за словами гаранта, збереглася незалежність України в новітній історії.

Також у цей день напередодні свята відбудеться вручення нової премії “Національна легенда”. Зеленський вказав, що це стане українською традицією: урочисто нагороджуватимуть усіх діячів науки, мистецтва, спорту та інших сфер діяльності, які прославляють незалежну Україну у світі.

Уже 23 серпня на всіх центральних площах міст України пройде церемонія підняття жовто-блакитного прапора. А в Черкаській області буде зведено монумент, присвячений Дню Державного прапора.

“Ми будемо відкривати цей постамент із вірою, що скоро жовто-блакитний стяг буде майоріти на всіх наших суверенних територіях”, – зазначив глава держави.

Також саме 23 серпня відбудеться перший саміт “Кримської платформи”. Участь у цій ініціативі щодо повернення українського півострова з окупації підтвердили провідні західні країни, включно зі США, Францією, Британією, Балтійськими державами.

Увечері в понеділок пройде святковий концерт у Національній опері України.

24 серпня на київському Хрещатику, а також Дніпрі та Одесі відбудеться святковий парад Збройних сил України. Заплановані заходи за участю представників і техніки всіх сил сектора безпеки та оборони України та озброєння країн-партнерів.

Пізніше пройде виступ італійського оперного генія Андреа Бочеллі. Всі гроші, зібрані на його концерті, підуть на фінансування створення музею українського художника Івана Марчука. Зазначимо, що Марчук визнаний незалежними міжнародними мистецтвознавцями одним зі ста геніїв сучасності. Він єдиний українець в цьому списку.

Читайте також  Новий план, як вирішити конфлікт на Донбасі: що пропонує Німеччина

У НСК “Олімпійський” заплановано фінальний концерт з нагоди 30-річчя Незалежності, в якому заспівають найяскравіші зірки вітчизняної естради.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело