Тимошенко оголосила, що йде у президенти України

Лідерка партії “Батьківщини” Юлія Тимошенко оголосила про висунення своєї кандидатури на пост президента України на виборах, які відбудуться 31 березня.

Про це вона заявила під час з’їзду “Батьківщини” у Києві 22 січня.

Тимошенко сказала, що влада України робить усе для того, щоб країна стала руїною, і заявила, що йде в президенти.

Окрім того, вона назвала себе звичайною людиною і визнала, що робила помилки, перебуваючи на високих посадах.

Велика країна – це моя мета, від якої я не відступлю ні на крок. Саме тому я балотуюся сьогодні в президенти,
– заявила Тимошенко.

Лідерка “Батьківщини” пообіцяла провести всенародний референдум про зміни до Конституції, скасувати недоторканність депутатів, президента і суддів, а також скоротити кількість депутатів з 450 до 350.

Зазначимо, зібрання патрії несподівано для всіх відкривав патріарх Філарет, який закликав помолитися Господу, щоб той благословив з’їзд, що “буде служити інтересам української держави і народу”.

Також, кандидатуру Тимошенко на президентських виборах підтримав лідер партії “Рух нових сил” колишній голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі та перший президент України Леонід Кравчук.

Що варто знати про Юлію Тимошенко: відео

Чим відома Юлія Тимошенко?

Двічі була прем’єр міністром України за президентства Віктора Ющенка. У 2009 році за підсумками її переговорів з Володимиром Путіним між “Нафтогазом” і “Газпромом” підписали скандальний контракт на постачання газу для України в 2009-2019 роках, за яким ціна за блакитне паливо від РФ для України на той момент була найвищою в Європі. У жовтні 2011 року суд визнав Тимошенко винною у перевищенні повноважень при підписанні газових контрактів з РФ і засудив до семи років позбавлення волі. Балотується у президенти України третій раз.

Читайте також  Нова комуналка, ціна газу, техогляд і медкартка: що зміниться у травні

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -