8 ознак менінгіту, які зобов’язані знати всі батьки

Менінгіт є захворюванням, яке вражає головний і спинний мозок. Що найцікавіше, до цього захворювання найчастіше схильні саме діти, тому батькам варто знати, як розпізнати у малюка менінгіт. І наша стаття вам в цьому допоможе.

Непередбачувана лихоманка

Якщо вашу дитину лихоманить, вона скаржиться на тремтіння і на холод — варто задуматися, чи це не менінгіт. Головною причиною подібного явища є висока температура. Але щоб точно зрозуміти чи це менінгіт, зверніть увагу і на іншу симптоматику.

Мігрень

При менінгіті людина відчуває пекельну головний біль, при цьому локалізація болю поширюється також на шию пацієнта. У новонароджених дітей в даному випадку з’являється якась опуклість в зоні джерельця.

Порушення зору

При менінгіті сфокусувати зір стає дуже складно, картинка немов двоїться.

Нудота, блювота, біль в зоні живота

При захворюванні менінгітом, дитина втрачає апетит, її нудить, а також може спостерігатися біль в зоні живота або навіть блювота.

Чутливість до світла

Хворий на менінгіт дуже гостро реагує на яскраве світло, у нього сльозяться очі і виникає головний біль.

Підвищений тонус шийної мускулатури

Під час хвороби хворий знаходиться в певній позі: лежачи на боці з закинутою головою і зігнутими колінами. При цьому розігнути шию у нього найчастіше не виходить.

Неможливість розігнути ногу в колінному суглобі

При захворюванні менінгітом, дитина не може розігнути ноги, які згинаються в колінах. Дане явище назвали верхнім синдромом Брудзинського.

Читайте також  У франківських поліклініках величезні черги на ПЛР-тести – люди стоять годинами (ФОТО)

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -