Водіям фур ускладнили правила поїздок до країн Євросоюзу

2019 року в Україні введуть обмеження на оформлення та видачу дозволів на автомобільні вантажні перевезення в Польщу через брак квот.

Про це повідомляється на сайті Міністерства інфраструктури України.

Наступного року всі дозволи будуть оформлятися в одному з восьми пунктів видачі: “Бориспіль”, “Вінниця”, “Голоби”, “Ковель”, “Львів”, “Хмельницький”, “Ужгород” та “Коростень”.

Також 2019-го змінитися термін повернення бланків дозволів. Його зменшать з 90 до 30 днів. Насамперед відчують обмеження вантажоперевізники, які відвідують країни з рівнем квот недостатнім для нормального функціонування українських постачальників.

Обмеження торкнуться дозволів для перевезень в Австрію, Азербайджан, Бельгія, Білорусь, Грузію, Італію, Казахстан, Латвію, Німеччину, Норвегію, Польщу, Румунію, Угорщину, Узбекистан, Францію, а також дозволів ОЧЕС та ТРАСЕКА.

На 2019 рік також вирішено ввести обмеження на вирішення додаткової квоти у 18 країн, враховуючи ОЧЕС у Румунію й ТРАСЕКА у Румунію та Туреччину.

Так, введені тимчасові обмеження на видачу дозволів допквоти для Австрії (всі види), Азербайджану (всі види Євро-3 і вище), Бельгії (універсальний Євро-3 і вище), Білорусі (двосторонні і транзитні Євро-2 і вище), Грузії (багаторазові повною масою понад 10 тонн), Італії (універсальний Євро-3, універсальний Євро-5, універсальний Євро-6), Казахстану (транзитні), Латвії (універсальні Євро-3 і вище з повною масою понад 10 тонн), Нідерландів (багаторазові повною масою понад 10 тонн), Німеччини (універсальні, S і U), Норвегії (універсальні Євро-3 і вище), Польщі (всі види), Румунії (універсальні, в/з третіх країн категорії Євро-3 і вище з повною масою понад 10 тонн), Словаччини (двосторонні Євро-3 і вище з повною масою понад 10 тонн), Узбекистану (в/з третіх країн ДЗ Євро-3 і вище з повною масою понад 10 тонн), Франції (універсальні Євро-3 і багаторазові – з повною масою понад 10 тонн), Угорщини (двосторонній і транзитний “Євро-3 безпечний” з повною масою понад 10 тонн), а також на вирішення ОЧЕС в Румунію або транзитом по її території і на вирішення ТРАСЕКА в Румунію чи Туреччину для авто класу Євро – 3 і вище з повною масою понад 10 тонн.

Читайте також  “Що я повинен…знайти і вбити, спалити?”: Батько загиблого студента в Одесі зробив емоційну заяву. Розриває від відчаю

Крім того, з Францією та Нідерландами на 2019 рік здійснено обмін багаторазовими дозволами та вирішено здійснювати оформлення багаторазових дозволів перевізникам, які здійснили найбільшу кількість поїздок власними транспортними засобами в зазначені країни.

У міністерстві також нагадали, що від 1 січня 2019 року видача та облік дозволів на поїздку по території іноземних держав при виконанні перевезень пасажирів і вантажів автомобільним транспортом у міжнародному сполученні будуть здійснюватися з застосуванням штрих-коду.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -