“Слуга народу” запровадила додатковий збір для авіапасажирів

Верховна Рада ухвалила закон 485-ІХ, яким запровадила збір за виліт пасажирів з України. У випадку міжнародних перельотів вона становитиме $2 з людини.

'Слуга народу' запровадила додатковий збір для авіапасажирів

Якщо політ буде у межах України – $0,5. Це рішення підтримали 256 депутатів, з них 197 голосів дала фракція “Слуга народу”.
Також запроваджується збір за кожну тонну вантажу. В польотах у межах України – $2,5 за тонну. У разі міжнародних перевезень – $10 за тонну.

Кошти йтимуть до Державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність та участь України у міжнародних авіаційних організаціях. За його рахунок повністю утримується Державна авіаційна служба України.
Коли збір не братимуть
Державний збір за кожного пасажира, який відлітає з аеропорту України, та за кожну тонну вантажу, що відправляється чи прибуває до аеропорту України, не справляється у разі виконання:

перевезень вищих посадових осіб та офіційних делегацій держав;

перевезень гуманітарної допомоги з/до України згідно з актами Кабінету Міністрів України;

польотів, пов’язаних із забезпеченням проведення робіт з ліквідації наслідків стихійного лиха, авіаційних та інших подій, санітарних авіарейсів (у тому числі перевезень тіла (останків, праху) померлого);

перевезень пасажирів, що належать до категорії осіб, які звільняються від сплати зборів згідно із законом;

перевезень дітей віком до двох років;

перевезень транзитних пасажирів;

перевезень пасажирів із сервісними квитками;

перевезень менше десяти пасажирів одним нерегулярним рейсом.

Читайте також  “Велика колона затриманих і обличчя залиті кров’ю…”: З’явилися перші кадри зачистки палаткового містечка та сутичок

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело