Скандал в Київському Охматдиті: дитину з раком виставляють на вулицю

11-річну Лізу, у якої діагностували лейкоз і синдром Лайєлла, збираються виписати з лікарні, незважаючи на необхідність продовження лікування.

Про це на сторінці у Facebook із закликом про допомогу повідомила продюсер Ірина Вратарьова. Вона уточнила, що таке рішення ухвалили лікарі київської дитячої лікарні “Охматдит”. Лізу збираються відправити додому 3 грудня поточного року.

“Дитину з лейкозом виписують на вулицю!” — обурюється продюсер.При цьому представники лікарні заперечують цю інформацію.

“З третього дня перебування в стаціонарі лікарі відзначили аномально-важку реакцію на препарати протоколу хіміотерапії, але продовжували той же протокол (із тими ж препаратами), незважаючи на низку ускладнень: міокардит, епі-синдром, запалення мозкових оболонок та інше”, — розповіла Вратарьова.

Як зазначила вона, лікарі припинили процедури тільки після того, як відкритими ранами покрилося 95% шкіри дитини, а також усі слизові та рогівка ока, що є проявом синдрому Лайєлла.

“З цього моменту почали лікувати ускладнення, загалом це лікування успіхом не увінчалося і через 4,5 міс. дитину в кривавих бинтах із відділення хіміотерапії виписали, мотивуючи тим, що вона не проходить лікування за основним діагнозом”, — сказано в повідомленні.

Дівчинку, за словами продюсера, виписали з відділення інтенсивної хіміотерапії, незважаючи на те, що синдром Лайєлла вважається реанімаційним станом, у терапевтичне відділення. Однак там Лізу прийняти не змогли, оскільки відділення тоді “було “забите” дітьми з бактеріальними пневмоніями”.

У результаті хвору дитину на певний час помістили в інфекційне відділення, проте належного лікування вона нібито не отримує.

Водночас прес-секретар “Охматдиту” Софія Кущ запевняє, що “від дівчинки ніхто не відмовлявся і не відхрещувався”, а адміністрація лікарні постійно тримає на контролі цю дитину.

“Єлизавета Карпенко була переведена в Клінічну лікарню №1 для продовження лікування не основного захворювання, а септичних ускладнень, які розвинулись на фоні імунодефіциту. Через те, що вже не були потрібні курси хіміотерапії (бо лейкоз, за ​​результатами всіх відповідних аналізів, перебував у ремісії), а також були потрібні особливі умови лікування (через прояви дерматологічних ускладнень)”, — написала вона.

Як запевняє представник госпіталю, відмежованих боксованих палат без контакту з інфекційними хворими в їх медустанові поки немає, тому Ліза була переведена в профільну дитячу лікарню, де є всі умови для лікування.

“Також хочемо зазначити, що ми відстежуємо цю ситуацію, наш фахівець-дерматолог їздила на консультацію до Клінічної лікарні №1 (і, при необхідності, повторить ці консультації), а заступник головного лікаря приймала участь у медичному консиліумі щодо ситуації Єлизавети”, — підсумувала прес-секретар.

 

Читайте також  В Україні “врізали” розмір субсидії: що варто знати українцям

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -