ЗСУ можуть повернути Херсон без бойових дій: у Британії розповіли, як окупанти здадуться

ЗСУ можуть повернути Херсон без бойових дій: у Британії розповіли, як окупанти здадуться

Україна може спробувати деокупувати Херсон без бойових дій Так, професор та екс-гендиректор Королівського об’єднаного інституту збройних сил Майкл Кларк розповів подробиці такого сценарію.

Професор Майкл Кларк, колишній генеральний директор Королівського інституту об’єднаних ЗС Великобританії, заявив, що українські війська можуть деокопувати Херсон, просто погрожуючи оточити 20 тис. російських військ у регіоні.

Про це він розповів у розмові зі Sky News.

Оборонний аналітик сказав, що контрнаступ України стався “досить швидко” з “великим настанням” з південного заходу Херсона до села Велика Костромка.

“Я припускаю, що вони хотіли б зробити, – це оточити приблизно 20 000 російських військ, які знаходяться на захід від річки Дніпро”, – сказав він.

“Якщо вони зможуть погрожувати оточити їх, то росіянам доведеться відійти з Херсона, і річ у тому, що якщо вони зможуть переконати росіян, що вони мають вийти з Херсона, тоді вони зможуть це зробити, не воюючи за це. Вони не хочуть бомбардувати місто”, тому вони можуть повернути Херсон, просто провівши цей швидкий наступ, який загрожує оточити 20 000 військових, – розповів Майкл Кларк.

 

Читайте також  "Починаємо контрнаступ по всьому фронту": ЗСУ витісняє ворогів, причому не лише на півдні України

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело