Кабмін затвердив нові правила: як тепер будуть розмитнювати “євробляхи” в Україні

Кабінет міністрів схвалив тимчасовий порядок розмитнення “євроблях” в Україні.

“Затверджено тимчасовий порядок митного оформлення авто, які перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту, відповідно до якого розмитнення здійснюватиметься із деякими особливостями”, повідомляє “РБК-Україна”.

Зокрема, декларантом “євробляхи” має право виступати фізична особа — резидент. Від його імені декларування авто також може здійснювати митний брокер.

Для митного оформлення “євробляхи” органу доходів і зборів необхідно подати електронну митну декларацію. Разом із відповідним документом подається рахунок, який визначає вартість авто, реєстраційний документ на нього, виданий органом країни реєстрації, і документ, який підтверджує право власності на автомобіль або право розпоряджатися і декларувати такий транспортний засіб.

Для оподаткування авто застосовується фактурна вартість цих транспортних засобів. У разі відмови в митному оформленні автомобіля за заявленою фактурною вартістю, митний орган виносить рішення про коригування заявленої вартості і видає картку відмови, в якій вказує причини і наводить вичерпні роз’яснення.
Доставка “євробляхи” в зону митного контролю здійснюється власником авто після подання електронної митної декларації, а також отримання від органу доходів і зборів повідомлення із зазначенням дати й часу пред’явлення транспортного засобу.

Якщо після пред’явлення транспортного засобу органу доходу і зборів виконання митних формальностей не вимагає перебування “євробляхи” в зоні митного контролю, відомство направляє декларанту повідомлення, що авто може бути вивезене із зони митного контролю.

Читайте також  l зpoби людям пicля тaкoгo дoбрo! Погляньтe, як Мaрiупoль сьогоднi зycтрiв Президента (Кадри)

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -