На Тернопільщині працівники психоневрологічного інтернату здають в оренду своїх пацієнтів (ФОТО)

Працівники Бережанського психоневрологічного інтернату використовують своїх підопічних, як дармову силу. Жодного покарання за те, що вони здають в оренду вихованців інтернату немає, керівництво стверджує, що безсиле.

Про те, що у Бережанському психоневрологічному інтернату торгують підопічними, наче рабами, розповідають самі місцеві жителі.

Я особисто бачив кілька разів, як пацієнти працюють удень на пилорамі, будові і навіть чув що їх відправляли випасати худобу. Люди в Краснопущі знають – коли треба по-господарстві фізичної сили то ідеш в інтернат, – каже пан Степан. – Із керівництвом закладу можна домовитися про оредну кількох працівників, якими опікуються тут. Нещодавно бачив, як психічнохворі працювали на обійсті одного з ґазд. Гроші за робочу силу платиш працівникам будинку-інтернату з якими домовився. Можна навіть торгуватися.

Бережанський психоневрологічний інтернат вже неодноразово ставав об`єктом гучних скандалів. Одним з таких став інцидент два роки тому, коли представники уповноваженого з прав людини виявили грубе порушення. Вихованців інтернату примусово тримали у холодних карцерах місяцями.

Тож, відношення до пацієнтів інтернату, як до тварин тут, здається, є нормальним явищем. І обласне керівництво за роки скандалів навколо цього закладу, досі не може навести тут порядок.

Читайте також  В Ужгороді 16-річний підліток зґвалтував дев’ятирічного хлопчика, подробиці

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -