Через смертельний вірус на Вінниччині закрили дитячий табір на карантин

У Шаргородському районі Вінницької області дитячий табір закрили на карантин через вірус кору, який був виявлений у трьох дітей. Діти перебувають під наглядом медиків. Приміщення дезінфікували, але табір не працюватиме ще три тижні, повідомили в районній держадміністрації.

Тим часом у МОЗ зафіксували збільшення захворюваності на кір по всій країні – за минулий тиждень число хворих збільшилося на дев’ять відсотків.

Нагадаємо, раніше в селі Чорна Тиса в Рахівському районі Закарпатської області було зафіксовано спалах кору – цей діагноз був поставлений 56 учням загальноосвітньої школи.

А перед цим в лікарні Одеси від важкої пневмонії на тлі захворювання на кір померло 10-місячне немовля. Дитина народилася раніше терміну, вже ослабленою, і не була щеплена від кору – першу вакцинацію дітям роблять після 12 місяців життя.

Також варто нагадати про попередження медиків – в ряді випадків кір став ще агресивнішим, хворіти почали і ті, хто був вакцинований, хоча подібні випадки ще доволі рідкісні в порівнянні з нещепленими пацієнтами.

Читайте також  “Хто виводив дітей? Їх забули!”: з’явилося мoтoрошне відео з батьками загублених дітей

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -