Googlе тепер може встановлювати діагноз

Не секрет, що майже кожен із нас, щоб уникнути візиту до лікаря, не раз звертався до Googlе з приводу того, як допомогти собі при тій чи іншій хвopoбі.

Та розробники Googlе пішли ще далі, щоб спростити нам життя.

Розробники Googlе створили алгоритм штучного інтелекту, що дає змогу аналізувати стан здоров’я пацієнта.

Алгоритм під назвою Medical Brain дозволять аналізувати стан здоров’я пацієнтів, а також прогнозувати його cмepть, пише Fox News.

Він може спрогнозувати ризики повторної госпіталізації, тривалість лікування і навіть дату cмepті.

“Нам було цікаво зрозуміти, чи може глибоке навчання давати достовірні прогнози по широкому спектру клінічних проблем. Таким чином, ми вибрали результати з різних областей, включаючи важливий клінічний результат (смepть), стандартну міру якості лікування, показник використання ресурсів (тривалість перебування) та міру розуміння проблем пацієнта (дiaгнозu).

У дослідженні, заснованому на доказах, було встановлено, що алгоритм може точно прогнозувати ризик cмepтнoсті, реанімацію в лікарні, тривале перебування в лікарні”, – підкреслюють автори роботи.

У Googlе за допомогою штучного інтелекту проаналізували дані 216-ти тисяч дорослих пацієнтів медцентру Каліфорнійського університету в Сан-Франциско і Чиказького університету медицини, госпіталізованих принаймі на добу.

У результаті дату смepті було встановлено точно для 95 % пацієнтів каліфорнійського університету 93 % – Чиказького. Це значно точніше, ніж традиційна модель прогнозування.
Така система аналізу здоров’я людини допоможе медикам ставити точніші діагнози й аналізувати розвиток хвороби.

Вчені розраховують, що в перспективі новий алгоритм буде корисний медичним організаціям і страховим компаніям, які зможуть дистанційно визначити пацієнтів з групи ризику.

Раніше НВ повідомляло, що в Лондоні розробили штучний інтелект, який здатен передбачати смepть пацієнтів з хворобами серця.

Читайте також  Уляна Супрун пояснила, чuм після мeдuчної реформи відрізнятимуться eкcтрeнa та невiдклaдна мeдuчнa допомога

Програмне забезпечення вивчає аналіз крові та сканує ритм серця. Точність прогнозів штучного інтелекту з Лондонського інституту медичних наук становить близько 80%.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -