Обама відправив Палестині більше $200 мільйонів в останні години свого президентства – ЗМІ

ЗМІ зазначають, що виділенню коштів намагалась перешкодити Республіканська партія.

Former president Barack Obama and his wife, Michelle, walk to board Special Air Mission 28000, a Boeing 747 which serves as Air Force One, at Joint Base Andrews, Maryland, U.S., January 20, 2017. REUTERS/Brendan McDermid

Екс-президент Барак Обама відправив Палестині 221 мільйон доларів в останні години перебування на посаді президента США. Про це повідомляє Associated Press. Згідно з інформацією видання, таким діям Обами намагалась перешкодити Республіканська партія. Джерела у Держдепартаменті розповіли, що відповідний лист із повідомленням про перерахування Палестині цієї суми, був направлений у Конгрес за кілька годин до інавгурації Трампа.

Зазначається, що перераховані Палестині кошти призначені для надання гуманітарної допомоги в секторі Газа і на Західному березі річки Йордан. Частина суми має піти на підтримку реформ у сфері безпеки, політичних перетворень, йдеться в повідомленні. Крім того, адміністрація Обами виділила 4 мільйони доларів на програми по боротьбі зі зміною клімату та 1,25 мільйона доларів для різних гуманітарних організацій, що діють під егідою ООН.

Як повідомляв УНІАН, президент США Барак Обама у п’ятницю, 13 січня, продовжив на рік дію санкцій щодо Росії через її агресію в Україні. “Дії й політика уряду Російської Федерації продовжують представляти незвичайну і надзвичайну загрозу для національної безпеки і зовнішньої політики США”, – йдеться в розпорядженні американського президента. “Тому я постановив, що необхідно продовжувати режим (санкційного) надзвичайного стану відповідно до указу 13660 щодо Росії”, – зазначив Обама.

Читайте також  Гриценко неочікувано натякнув на співпрацю з Зеленським: посадив його і Путіна за стіл

Шукайте деталі в групі Facebook


Інформує -