Буде мобілізація зеків? У Раду хочуть внести відповідний законопроект

Буде мобілізація зеків? У Раду хочуть внести відповідний законопроект

Наступного тижня у Верховній Раді зареєструють законопроєкт, який дозволить мобілізувати засуджених.

Про це 

розповів очільник Міністерства юстиції Денис Малюська.

Міністр очікує, що вже наступного тижня у парламенті зареєструють відповідний законопроєкт, який дозволить мобілізувати засуджених громадян. Малюська також розраховує, що на найближчому засіданні документ розглянуть у першому та другому читаннях.

Необхідність мобілізувати засуджених Малюська пояснив тим, що тисячі громадян, які наразі перебувають у пенітенциарних закладах, висловили готовність стати військовослужбовцями та стати повноправними членами Сил оборони.

Окремо очільник Мін’юсту розповів, кого не заберуть до армії після ухвалення відповідного законопроєкту.

“Військові попросили, щоб ми виключили з-під можливої мобілізації тих, хто порушував військову дисципліну та вчиняв злочини під час виконання військового обов’язку. Так само вони не хочуть бачити тих, хто вчиняв злочини проти держави. Тому такі категорії напевно під мобілізацію не потраплять”, – продовжив Малюська в етері телемарафону.

Профільний міністр сумнівається, що Верховна Рада може затягувати ухвалення відповідного законопроєкту, оскільки він не знає жодного народного депутата, який виступає проти мобілізації засуджених. Скоріш за все, в Україні сформують окремі загони, до лав яких долучаться зеки.

Читайте також  Між Порошенком і Путіним діють таємні домовленості

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело