Нікому не пробачить: Онищенко опублікував незвичайне фото Коломойського в люті

Олігарх Ігор Коломойський не має наміру миритися із втратою в Україні кількох своїх великих активів.

Знімок виклав у своєму Facebook народний депутат (“Воля народу”) втікач Олександр Онищенко.

“Запитав Ігоря Валерійовича, що він думає з приводу того, що у нього відібрали банк, “Укрнафту”, контроль над “Транснафтою”. Зрозумів, що він налаштований дуже серйозно. Нікому нічого не пробачить і так це не залишить”, – написав Онищенко.

Нагадаємо, що 19 січня Високий суд Лондона продовжив арешт активів двох колишніх власників націоналізованого наприкінці 2016 року українського “Приватбанку” – Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова – на суму більше 2,5 мільярдів доларів США. Про це 25 січня повідомила прес-служба “Приватбанку”.

У суді відбулися додаткові слухання з процесуальних питань у справі “Приватбанку” проти Коломойського, Боголюбова та інших осіб. У підсумку рішення щодо арешту їхніх активів, яке було ухвалене у грудні 2017 року, було продовжено до наступного відповідного рішення суду.

Також суд зобов’язав Коломойського й Боголюбова розкрити інформацію про всі свої активи обмеженому колу осіб, які безпосередньо беруть участь у розгляді справи.

19 грудня суд в Англії постановив арештувати за позовом “Приватбанку” активи колишніх власників банку в усьому світі. Рішення про арешт стосувалося також шести компаній, які їм належать або ними контролюються. “Наказ про арешт активів був виданий на підставі детальних доказів, наданих суду, з яких випливає, що панове Коломойський і Боголюбов шляхом проведення ряду незаконних операцій вивели з банку майже два мільярди доларів, в результаті чого кошти були перераховані компаніям, які їм таємно належали або перебували під їхнім контролем”, – повідомила тоді прес-служба “Приватбанку”.

Міністерство фінансів України тоді привітало це судове рішення. “На сьогодні держава фактично витратила майже 140 мільярдів гривень на докапіталізацію “Приватбанку” через те, що раніше з нього були виведені гроші, або надані недостатньо забезпечені кредити, які ніхто не повертає. Ці 140 мільярдів гривень – це гроші кожного громадянина, кожного платника податків, і вони обов’язково мають бути повернуті в державний бюджет”, – заявив міністр фінансів Олександр Данилюк.

Читайте також  "Росія нам потрібна, а про кров забудуть": сказав Коломойський у скандальному інтерв'ю NYT

Ігор Коломойський заявив, що цей арешт є тимчасовим. “Це тимчасовий арешт на час розгляду справи у суді”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -