Все шукають нові лазівки: Адвокати знайшли для Зайцевої “рятівний круг”

Захист головної підозрюваної у кривавій харківській ДТП Олени Зайцевої все шукає нові лазівки, як уникнути для неї покарання. І здається вони дещо вигадали. Щиросердне зізнання може стати її рятувальним колом.

За словами адвоката, розкаяння, яке промовила Зайцева в ході судових слухань, може бути пом’якшувальною обставиною.

“Це в свою чергу буде впливати на кількість років, призначених їй судом. Не виключаю, що буде ще й компенсація збитку, що не благодійність, яка ні до чого не зобов’язує, а добровільне відшкодування збитків, часткове або повністю – це друге пом’якшувальну обставину. Уже перший крок назустріч до цього зроблений, оскільки підставою для добровільного відшкодування є “щире каяття”, – сказала Калюжна.

Крім того, як пояснила адвокат, після відбування половини терміну засуджений може розраховувати на умовно-дострокове звільнення. А той час, який Зайцева проведе в СІЗО також віднесуть в рахунок відбування покарання.

Адвокат нагадала, що Зайцева просиділа вже два місяці, і відсидить ще два наступних, які їй призначили як запобіжний захід на момент слідства.

Однак зі словами Калюжної не згодна прес-секретар прокуратури Харківської області Віта Дубовик. Вона запевнила, що визнання провини Зайцевої ніяк не вплине на хід справи.

 

Читайте також  До ранку не дожив: поліцейські висадили на мороз молодого чоловіка

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -