СБУ прикрила терористичну організацію в Харкові, постачала секретну інформацію в Москву

У Харкові ватажком терористичної організації став успішний вчений, який швидко створив підпільну організацію, яка мріяла взяти реванш за “Харківську народну республіку”.

У ситуації гібридної війни кожен провал, дурість або відвертий злочин українських чиновників – благодатний грунт для прихильників “русского мира” і “Новоросії”. Тут їм і приводів шукати не треба: варто підняти гасло справедливості. І працюють на ворога люди зовсім небезталанні.

У Харкові ватажком терористичної організації став успішний вчений. Віртуозно умів переконувати, кажуть його підлеглі. Швидко збив підпільну організацію, яка мріяла взяти реванш за “Харківську народну республіку”. А коли його контррозвідка викрила СБУ, проросійські медіа підняли галас: затримали, мовляв, звичайного пенсіонера.

Про це йдеться в сюжеті програми Тиждень, передає Ukr.Media.

Він відпочиває на альпійських курортах, планує бізнес в Європі і, при цьому, робить все, щоб над Харковом замайорів російський триколор. “Якщо б я був молодшим, то до Стрелкова б пішов!”, – каже Мехті Логунов.

Поважний вік цього дідуся не дав йому можливості зі зброєю в руках підтримати “русский мир”. І той же похилий вік може вберегти його від правосуддя. “Моя зброя ось тут!” – показує на голову.

Проте, в історії сивочолого інтелектуала фігурує і реальна зброя. Хлопцеві, який відсидів у в’язниці, дід зробив пропозицію пройти навчання в диверсионном центрі в Росії. Зброя вже чекала хлопця недалеко від його будинку. Тайник був відзначений на карті, яку контррозвідники знайшли в паперах діда. Тепер хлопець чекає помсти. “Фізично я боюся за своє життя”, – каже хлопець.

І він не один боїться старого. Ольга – перекладач. На прохання вченого перекладала різні фальшивки. Це було потужна інформаційна зброя. І він сумлінно тиснув на її гачок. Зізнається, що його пропагандистські опуси потрапляли до проросійськи налаштованим парламентаріям в німецькому Бундестазі.

Читайте також  Поліція встановила особу чоловіка, заcтрeлeнoгo сьогодні вранці в Києві: ним виявився екс-керівник «Укрспирту»

“Я відправив матеріал, Сара Вагенкнехт. Коли вона в парламенті говорила, вимовила слова, і це були мої слова”, – говорить Мехті Логунов.

І одразу ж цю мову починають цитувати російські пропагандисти. Нібито, як думка Бундестагу.

Для переконання своїх підлеглих старий не гребував жодними методами. Перекладачка регулярно отримувала від нього відео загиблих на Донбасі дітей. Це налаштувало його на певний антиукраїнський лад і тому вона погодилася переводити.

Так, у різний спосіб дід переконав працювати на себе 18 харків’ян. “У затриманого було таке правило, що люди в його групі не спілкувалися між собою і не були знайомі”, – зазначає оперативник контррозвідки “Танаїс”.

Особливо старого цікавив Харківський фізико-технічний інститут, де проводять ядерні дослідження. Його цікавили дані про радіоактивні відходи, де вони зберігаються. Терористи зазвичай цікавляться радіоактивними відходами для створення так званої “брудної бомби”. Для чого вони старому вченому, залишається тільки здогадуватися.

Інформація про військових об’єктах та кількості озброєння, особисті дані українських військових і патріотично налаштованих харків’ян, – все це через нього отримували в Москві. Більш того, він шукав секретні розробки для української армії. І знайшов. Він зустрічався з одним з розробників нової технології посилення броні. Хотів за гроші передати російській розвідці. “Але спочатку броня, – говорить він вченому. – а потім гроші”.

У своєму досить похилому віці старий мав потяг до красивого життя. Зустрічі завжди призначав у модних місцях, наприклад, в ірландському пабі. За одним із столиків йому передали інформацію про військових розробках. Але дідусь не знав, що прямо над ним – камера спостереження.

Молодий учений погодився на співпрацю з контррозвідкою. На ньому – прихована камера. Повинен був передати секретний звіт про науково-дослідну роботу. Секретну роботу дід вирішує самостійно везти в Москву. Тому що розуміє, що російська розвідка добре за неї заплатить.

Читайте також  Ринок зброї наближається до масштабів холодної війни

Але в Москву в цей раз військова таємниця не доїхала. Група розкрита. Заарештований ватажок. Незважаючи на всі зусилля зрадників, нова броня буде рятувати життя українських бійців. А “російський світ” і на цей раз не перетворить Харківщину на руїни Донбасу.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -