Група DCH Олександра Ярославського заявила про роботу Харківського тракторного заводу

Група DCH Олександра Ярославського офіційно заявила про початок роботи Харківського тракторного заводу із сьогоднішнього дня – 6 січня.

Про це йдеться на сайті групи.

Коментуючи цю подію, Ярославський, зокрема, заявив, що «сьогодні радісний день в історії ХТЗ – у нас з’явилася можливість розпочати всі процеси, необхідні для запуску виробництва».

Ярославський подякував Президенту України Петру Порошенку і голові Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличній за сприяння у відновленні роботи підприємства. «Я вдячний Президенту України за допомогу в розблокуванні роботи заводу, а губернатору Харківської області за послідовну підтримку наших зусиль у цьому напрямі”, – відзначив власник DCH.

За словами Ярославського, він як інвестор ХТЗ «налаштований на те, щоб, незважаючи на всі накопичені проблеми, забезпечити ритмічний виробничий процес».

«Ми виводимо робітників у цехи, мобілізуємо інженерно-технічний персонал і починаємо налагоджувати повноцінну діяльність. Нам доведеться відвойовувати ринки збуту, відновлювати технологічний потенціал і господарські зв’язки, модернізувати виробництво. Це серйозний фронт робіт, тому з першої хвилини сьогоднішнього дня ми почали працювати над вирішенням цих завдань”, – заявив він.

Як повідомляється, сьогодні на роботу виходять співробітники ХТЗ, безпосередньо залучені до підготовки виробництва до запуску, на чолі з генеральним директором підприємства Андрієм Ковалем.

Як повідомляв Укрінформ, власник групи компаній DCH Олександр Ярославський у квітні 2016 викупив контрольний пакет акцій (62,44%) ХТЗ. На початку травня 2016 ХТЗ заявив про проведених представниками Служби безпеки України обшуках на підприємстві, в ході яких були вилучені фінансові та інші важливі документи, а потім були заарештовані рахунки і майно ХТЗ, а його робота фактично зупинена. У червні за результатами зборів кредиторів ХТЗ було прийнято рішення про початок процедури досудової санації підприємства.

Читайте також  Справа Зайцевої: поліція розшукує важливого свідка у справі

Наразі завод проходить процедуру санації, для чого компанія DCH відкрила кредитну лінію в 400 млн грн на поповнення обігових коштів.

5 січня 2017 р. голова ХОДА Юлія Світлична повідомила на своїй сторінці в Facebook, що проблеми підприємства вирішилися завдяки особистому втручанню Президента Петра Порошенка. “Від завтра відновлює роботу ХТЗ. Ситуація з підприємством була непроста, але після особистого втручання в це питання Президента України вона вирішилася. Підприємство починає роботу. Відновлення промислового виробництва на Харківщині – наш пріоритет. Впевнена, що новий власник підприємства дотримається всіх гарантій як перед державою, так і перед трудовим колективом”, – відзначила Світлична.

Джерело – ukrinform.ua

Шукайте деталі в групі Facebook