Як зміниться вартість квартир цього року – ви будете приголомшені

В Україні цього року кардинально зміняться ціни на житло. Передбачається, що перш за все це стосується вторинного ринку, адже він користується найбільшим попитом протягом останнього часу. – передає Корупція.Інфо

Про це повідомляє UBR.

Думки експертів з цього приводу суттєво відрізняються – одні прогнозують подорожчання квартир, інші – навпаки вважають, що подешевшання слід чекати саме у 2017-му році.

За словами віце-президента Ліги експертів України Андрія Гусельникова, очікується стабільна ситуація на вторинному ринку, тому квартири у першому півріччі будуть зростати у ціні.

 

Втім, на думку аналітика Сергія Костецького, цей рік не буде ефективним через ймовірну низьку кількість угод. Це може спровокувати падіння цін на нерухомість, що перш за все вплине на пропозиції та попит. Експерт додав, що житло більше не складає альтернативу банківським депозитам, хоча раніше українці все частіше вкладали гроші у придбання квартир.

Крім того, на ринок нерухомості суттєво вплине іпотека, а саме відсутність системи її надання. У свою чергу НБУ завищує облікові ставки по кредитам, тому збільшення попиту на іпотеку поки що непомітно.

Фахівці передбачають, що українці надалі будуть більше звертати уваги на економні варіанти – так звані міні-квартири, де зроблено по можливості ремонт та є найбільш необхідні меблі.

Джерело – korupciya.com

Читайте також  Неабияка можливість гарно заробити: аналітик попередив про різку зміну курсу гривні вже зовсім скоро

Шукайте деталі в групі Facebook