Чехія оголосила в розшук Петрова і Боширова, яких підозрюють в отруєнні Скрипалів

Чехія оголосила в розшук Петрова і Боширова, яких підозрюють в отруєнні Скрипалів

Поліція Чехії оголосила в розшук громадян Росії Олександра Петрова та Руслана Боширова, яких підозрюють в отруєнні Скрипалів у Британії. Вони оголошені в розшук у зв’язку з “розслідуванням обставин тяжкого злочину”.

Про це повідомляє прес-служба чеської поліції.

Відзначається, що вони в жовтні 2014 року прибули до Праги, а потім в Мавровскосилезьский і Злинський краї. Вони в’їхали в країну за російськими паспортами на імена Олександра Петрова та Руслана Боширова і виїхали за молдавським паспортом на ім’я Миколи Попа і за паспортом Таджикистану на ім’я Руслана Табарова.

При цьому в поліції запевнили, що для громадськості немає приводу для занепокоєння у зв’язку з цією інформацією.

“Ми запевняємо громадськість, що у зв’язку з опублікованою інформацією немає причин для прийняття підвищених заходів безпеки в Чеській Республіці. Ми відстежуємо ситуацію власними оперативними ресурсами, використовуючи канали міжнародного поліцейського співробітництва, в т. ч. моніторинг відкритого вихідного коду”, – додали в поліції.

Нагадаємо, Сергія і Юлію Скрипаль виявили днем 4 березня 2018 року в центрі англійської Солсбері на лавці в сквері без свідомості. Влада Великобританії звинуватили спецслужби РФ у спробі отруїти Скрипалів нервово-паралітичним речовиною “Новачок”. Підозрюваними назвали двох росіян, які в’їхали в Британії під іменами Олександр Петров і Руслан Боширов. Пізніше журналісти з’ясували, що під цими іменами ховалися полковник ГРУ Анатолій Чепіга і Олександр Мишкін.

Читайте також  Максимальне поширення! Потрібен розголос! Ця мерз*та, яка вбила двох жінок і втікла з місця ДТП, раніше він вже переїхав дитину. ФОТО

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело