“Мобілізація посилюється новим радикальним заходом, більше жоден ухилянт не зможе сховатися”: ТЦК, повістки, реєстр

“Мобілізація посилюється новим радикальним заходом, більше жоден ухилянт не зможе сховатися”: ТЦК, повістки, реєстр

Після ухвалення відповідного законопроєкту, буде введено реєстр військовослужбовців – він має допомогти в управлінні армією та плануванні мобілізації.

Як інформує “LIGA.net.”, про це повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

За її словами, 11 вересня на профільному парламентському Комітеті обговорювалася реєстрація такого законопроєкту.

Черногоренко заявила, що завдяки ухваленню документа в Україні з’явиться “сучасний, децентралізований, з найбільш просунутою архітектурою” реєстр військовослужбовців.

Завдяки йому, додала чиновниця, Україна нарешті зможе керувати своїм людським капіталом, ухвалювати зважені рішення й мати більше розуміння, у який спосіб “рухати задум” головнокомандувача ЗСУ та Генерального штабу, а також планувати мобілізацію та тилове забезпечення.

Заступниця міністра не уточнила, коли саме такий законопроєкт можуть ухвалити.

8 серпня відбулася презентація мобільного застосунку для військовослужбовців “Армія+”, на ній президент Зеленський повідомив, що мета сервісу полягає в тому, аби звільнити військових від паперової роботи. У Міноборони повідомили, що в Армія+ будуть доступні електронні рапорти, які матимуть ту ж юридичну силу, що й паперові. Голова Мінцифри повідомив: у першій версії застосунку вже є 11 видів рапортів та унікальний ID-номер військового, завдяки якому можна надсилати ці документи на підпис, а також в Армія+ будуть опитування. Застосунок доступний в App Store та Google Play.

Читайте також  Коли закінчиться пандемія коронавірусу і війна на Сході: мольфари дали прогноз

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело