В Україні вшкварить +38 градусів: у яких областях посилиться спека

В Україні вшкварить +38 градусів: у яких областях посилиться спека

У частині областей температура повітря зросте ще більше.

Погода в Україні відзначиться ще більшим зростанням температури. У четвер, 22 серпня, на сході, півдні та в більшості центральних областей спека посилиться – стовпчики термометрів показуватимуть +33…+38 градусів.

У західних областях, а також на Житомирщині, Київщині та Вінниччині спека послабне до +25…+29 градусів, на заході місцями до +23…+25 градусів. На Сумщині та Чернігівщині очікується +30…+34 градуси. Таким прогнозом погоди поділилася синоптикиня Наталія Діденко.

“Загалом в Україні переважатиме суха погода, хіба по південній частині України та на заході подекуди завтра можливі локальні короткочасні грозові дощі”, – зазначила вона.

Погода в Києві – спека трішки ослабне
Також синоптикиня розповіла, що у столиці України очікується послаблення спеки. Температура повітря буде трішки нижчою 22, 23 і 24 серпня, на День Незалежності України.

“Температура повітря знизиться до притомніших +25…+29, часом ще заблукає +30 градусів. Проте в неділю та понеділок (25 і 26 серпня – ред.) сильна кусюча спека у столицю повернеться. Стовпчики термометрів знову вчепляться градусною лапою за гарячу гілку. І розгойдаються до +35 градусів і, можливо, вище”, – попередила Діденко.

Читайте також  Естафета від березня. Коли в квітні остаточно потеплішає

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело