Військовий облік у ТЦК за новими правилами: стануться важливі зміни

Військовий облік у ТЦК за новими правилами: стануться важливі зміни

Новий механізм може зачепити кожного українця за кордоном.

Український уряд оголосив про запуск нового експериментального проєкту, який має на меті автоматизувати процес верифікації та перевірки даних про призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Про це стало відомо із заяви народного депутата Олексія Гончаренка.

Цей проєкт спрямований на формування та актуалізацію переліку громадян чоловічої статі віком від 16 до 60 років, які підлягають військовому обліку. Особливий акцент робиться на тих, хто перебуває за межами України.

Що передбачає новий механізм?
Облік чоловіків з 16 років. Українські громадяни, які перебувають за кордоном, тепер будуть взяті на облік починаючи з 16-річного віку. Це стосується тих, хто перебуває за межами України і може бути зобов’язаний повернутися для виконання військового обов’язку.

Внесення молодих чоловіків до Реєстру. Чоловіки віком від 17 до 25 років, які наразі не стоять на військовому обліку та перебувають за кордоном, будуть автоматично внесені до Державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Це стосується тих, хто звертається за переоформленням паспорта за кордоном.

Перевірка документів чоловіків до 60 років. Усі чоловіки віком від 18 до 60 років, які звертаються за переоформленням паспорта за межами України, пройдуть автоматичну перевірку дійсності своїх військово-облікових документів.

Основна мета — оптимізація та верифікація даних, що містяться в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Це дозволить уряду мати точнішу інформацію про потенційний мобілізаційний ресурс країни та забезпечити прозорість і ефективність процесу військового обліку.

Читайте також  На багатодітних татусів чекає "сюрприз" від ТЦК

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело