В Україні очікують зростання курсу долара щодо гривні у 2025 році

В Україні очікують зростання курсу долара щодо гривні у 2025 році

Прогноз — 47,7 гривень за долар.

В Україні очікують зростання курсу долара щодо гривні у 2025 році. Прогноз — 47,7 гривень за долар.

Про це свідчить дослідження групи ICU, передає ЕП.

Курс валют в Україні
«Валютний ринок і надалі працює зі значним дефіцитом, який останніми місяцями помітно зріс. Механізм згладжування коливань валютного курсу, що використовується НБУ, не завжди працює досконало, тож подекуди на ринку трапляються періоди помірної турбулентності», — повідомив Віталій Ваврищук, голова департаменту макроекономічних досліджень групи ICU.

Проте, як вважають ICU, фундаментально НБУ рухається в правильному напрямку, поступово послаблюючи гривню.

«Ми зберігаємо наш прогноз обмінного курсу наприкінці року практично незмінним — на рівні 42.6 грн/дол. (попередній прогноз: 42.3 грн/дол.)», — зазначив Ваврищук.

Довідково:
курс долара до гривні змінюватиметься в залежності від ринкових умов, проте Національний банк забезпечить стабільність, не допускаючи різких коливань, зазначили раніше в НБУ;
на українському ринку протягом 2024 року середній курс американської валюти становитиме 40,5 гривень, а в кінці року показники виростуть до 42 гривень, прогнозує заступниця директора Центру економічної стратегії Марія Репко під час дискусії Центра економічної стратегії;

банкіри, домогосподарства та фінансові аналітики очікують зростання курсу долара до гривні протягом наступних 12 місяців.

Читайте також  Американські сенатори розповіли, коли Україні нададуть військову допомогу

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело