Оплата штрафу не врятує від мобілізації: як ТЦК будуть карати

Оплата штрафу не врятує від мобілізації: як ТЦК будуть карати

Штрафи можуть з’являтися умовно кожні два місяці

В Україні немає обмежень на кількість викликів чоловіків за військовими повістками. Адвокатка Лариса Кісь розказала, що територіальні центри комплектації та соціальної підтримки (ТЦК) можуть щодня надсилати новий виклик на службу, починаючи з наступної дати.

ТЦК мають право накладати штрафи на військовозобов’язаних за ігнорування повісток. Лариса Кісь пояснила, що сплата штрафу не звільняє від обов’язку служити в Збройних Силах України.

Вона підкреслила, що штраф лише фіксує порушення у вигляді неявки за попередньою повісткою, тоді як ігнорування нових викликів вважається новим порушенням.

Щодо санкцій, Кісь вказала, що немає обмежень на кількість штрафів за ігнорування повісток. Теоретично, з урахуванням тривалості процедури надсилання повісток, нові штрафи можуть з’являтися навіть кожні два місяці.

ТЦК можуть надсилати виклики регулярно, і за кожний ігнорований виклик особа буде оштрафована. Загальна сума боргів може досягати 160 000 гривень, що вже дозволяє виконавчим службам не лише арештовувати рахунки та майно, але й реалізовувати їх.

Читайте також  ​Мобілізація інвалідів: яку альтернативу придумали в Раді

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело