Вчителям сказали забути про підвищення зарплат до кінця війни: податківці важливіші

Вчителям сказали забути про підвищення зарплат до кінця війни: податківці важливіші

Наприклад, працівникам податкової служби збільшили оклади вдвічі

Вчителям в Україні найближчим часом не варто чекати на підвищення зарплат. Міністр освіти Оксен Лісний повідомив, що через важку фінансову ситуацію в бюджеті країни поки неможливо збільшити виплати. Вони планують повернутися до цього питання лише після закінчення війни.

2024 року хотіли підвищити зарплати вчителям: на 10% із січня та ще на 12% із квітня. Але ці плани відклали на невизначений термін, бо грошей цього немає.

Фінансове становище зараз складне. 2023 року з місцевих бюджетів вилучили гроші, такі як військовий податок та акциз на дорожній збір. Ці кошти збільшили загальний бюджет країни на понад 100 мільярдів гривень.

Однак замість того, щоб спрямувати ці гроші на підвищення зарплат для вчителів, більшість із них було використано для інших потреб.

У той же час, зарплати для деяких держслужбовців все ж таки зросли. Наприклад, працівникам податкової служби збільшили оклади вдвічі. Також Верховна Рада ухвалила рішення підвищити фонд оплати праці помічників народних депутатів. Тепер вони отримуватимуть щонайменше 35 тисяч гривень на місяць, що у півтора рази більше, ніж раніше.

Тож, на жаль, найближчим часом вчителям доведеться задовольнятися тим, що є, поки що бюджетні проблеми не будуть вирішені.

Читайте також  На українців чекає підвищення пенсій з 1 липня: хто не отримає обіцяної надбавки

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело