“Зайві і абсолютно неефективні препарати…”: працівники отримують чіткі інструкції як нав’язувати пацієнтам дорожчі ліки

Про хитрощі, які застосовують аптекарі, дізналися журналісти

Українські фармацевти і аптеки побудували на хворобах прибутковий бізнес, переконуючи пацієнтів переплачувати часто за “зайві” і абсолютно неефективні для них препарати.

Так, кілька років тому всі виробники активно підсапували медиків, переконуючи їх призначати пацієнтам саме їх препарати. Крім подарунків, докторів стимулювали і грошима, виплачуючи “премії” за результатами призначень.

Зараз працювати з медперсоналом складніше через те, що посилилося законодавство.

Але аптечного роздрібу такі обмеження не стосуються, чим і користуються постачальники. Ці дані підтверджує і голова громадської організації “Фармрада” Олена Прудникова. За її словами, провізори зараз отримують чіткі інструкції як нав’язувати пацієнтам дорожчі ліки замість дешевих аналогів. Свого роду “підказки” закладені в комп’ютерні програми, якими користуються продавці, скажімо, препарат, який слід пропонувати в першу чергу, підсвічується зеленим кольором (як правило, він найдорожчий), менш пріоритетні – жовтим і т.д.

Як розповіла журналістам працівник однієї з аптек, що попросила не називати її імені, у них існує заборона на “низькі чеки”. Скажімо, якщо на зміну занадто багато чеків нижче 50-100 грн., То можуть і оштрафувати або позбавити премії.

Читайте також  Нардеп Онищенко розірвав договір зі своїм адвокатом за розголошення таємниці

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -