Не в 60, а в 65: як легально “відкласти” пенсію та отримати більші виплати

Не в 60, а в 65: як легально “відкласти” пенсію та отримати більші виплати

Майбутні пенсіонери можуть більше працювати та більше отримувати в результаті

Багато українців мріють про достойну пенсію, яка б давала можливість жити без фінансових обмежень. На жаль, реальність часто розходиться з очікуваннями. Однак існує спосіб суттєво збільшити свою майбутню пенсію – відтермінувати вихід на пенсію.

Про це розповідає Obozrevatel.

Згідно зі статтею 29 закону “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, за кожен місяць добровільної відстрочки виходу на пенсію після 60 років:

до 5 років: розмір пенсії збільшується на 0,5%;

понад 5 років: розмір пенсії збільшується на 0,75%.

При виході на пенсію у 65 років та 7 місяців (на 5 років та 7 місяців пізніше), надбавка до пенсії може скласти близько 50%.

Якщо ваша пенсія за формулою розрахунку становить 5 000 гривень, а ви вирішили відкласти вихід на пенсію до 65 років та 7 місяців, ваша пенсія може зрости до 7 500 гривень.

Важливо зазначити, що середня пенсія в Україні не відображає реальну картину. Її розраховують як середню арифметичну, а не медіанну.

Виплати суттєво різняться залежно від регіону. Наприклад, у Києві середня пенсія становить 7 848 грн, а в Тернопільській області – лише 4 399 грн. Більшість пенсіонерів (62,6%) отримують до 5 000 грн.

Отже, відтермінування виходу на пенсію може стати вигідним рішенням для збільшення ваших майбутніх виплат.

Читайте також  В Україні пенсіонери масово судяться проти держави: сумма боргу вже складає 66 млрд грн

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело