Важливе попередження для водіїв: покарання 680 грн за порушення цього правила

Важливе попередження для водіїв: покарання 680 грн за порушення цього правила

Якщо ви будете їздити по смузі громадського транспорту у недозволений час, вас можуть оштрафувати

Було проведено інтерв’ю з адвокатом і фахівцем з права Євгеном Буліменком про важливість дотримання правил руху на смугах, призначених для громадського транспорту. Ці правила стосуються не лише водіїв комунальних автобусів та тролейбусів, а й приватних автомобілів.

Порушення цих правил вважається адміністративним правопорушенням згідно зі статтею 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення і може призвести до нарахування штрафу у розмірі 680 гривень.

Управління поліції наголошує на важливості дотримання цих правил, особливо в години найбільшого руху, коли спеціальні патрулі активно контролюють ситуацію на дорогах, зокрема, на смугах для громадського транспорту.

Важливо зазначити, що за пунктом 17 Правил дорожнього руху України, водії приватних автомобілів не мають права рухатися по смугах, які призначені для громадського транспорту, за винятком водіїв таксі та велосипедистів.

Водіям можуть бути дозволені певні винятки, такі як поворот направо або зупинка для посадки/висадки пасажирів. Однак ці дозволені дії обмежені і повинні відбуватися тільки в певних місцях і встановлені години.

Такі обмеження руху на смугах для громадського транспорту призначені для того, щоб забезпечити ефективну роботу громадського транспорту і уникнути заторів.

Читайте також  В Україні вже днями почнеться нова магнітна буря: як довго буде "трусити"

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело