“Лютий мороз у -14 градусів накриє ці області України, несамовитий снігопад хлине на цілі міста”: фахівці про дощ і погоду

“Лютий мороз у -14 градусів накриє ці області України, несамовитий снігопад хлине на цілі міста”: фахівці про дощ і погоду

Синоптики попереджають українців про наближення періоду рясних опадів. Очікується похолодання, дощі й навіть сніг.

Як інформують “ЕН”, про це свідчить прогноз Укргідрометцентру.

У четвер, 9 листопада, дощі ймовірні всюди, крім західного регіону, але вони будуть незначними. Стовпчики термометрів вночі покажуть +2 +11 градусів (у Криму до +13), вдень прогнозується 8-14 градусів тепла.

Карта погоди на 9 листопада

П’ятниця, 10 листопада, по всій країні пройде без опадів, буде хмарно із проясненнями. Вночі — +1 — +7 градусів, вдень прогнозується 7-14 градусів вище за нуль.

У суботу, 11 листопада, усю країну знову накриють дощі. Вночі очікується 2-12 градусів зі знаком “плюс”, вдень — 6-15 градусів тепла.

Карта погоди на 11 листопада

Дощовою буде і неділя, 12 листопада. У нічний час очікується +3 +10 градусів, вдень стовпчики термометрів показуватимуть 4-14 градусів зі знаком “плюс”.

Карта погоди на 12 листопада

Нагадаємо, завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології українського Гідрометеорологічного інституту (УкрДМІ) Віра Балабух розповіла, якою буде майбутня зима. За її словами, загалом вона буде досить теплою, але арктичне повітря періодично приноситиме морози.

Раніше завідувачка відділу кліматичних досліджень та довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова розповіла, що в середині грудня можливе різке похолодання із морозами до -15 градусів.

Читайте також  Синоптики в паніці: Україну засипле снігом - погода божеволіє - дати

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело