Без військового квитка більше нікуди: українцям за кордоном припинили видачу документів

Без військового квитка більше нікуди: українцям за кордоном припинили видачу документів

Українські військовозобов’язані чоловіки призовного віку не зможуть отримати паспортні документи за кордоном без військово-облікових документів. Поки порядок визначення дійсності документів не встановлений, видачу паспортів тимчасово припинили.

Про це 

йдеться у повідомленні Центру обслуговування громадян “Паспортний сервіс”.

Зауважується, що відповідно до набрання чинності ЗУ №10449 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку”, з 18 травня 2024 року оформлення паспортних документів військовозобов’язаними чоловіками призовного віку (від 18 до 60 років) відбуватиметься, якщо чоловік має військово-облікові документи.

“Паспортний сервіс” також зауважує, що порядок визначення дійсності військово-облікових документів на сьогодні ще не встановлений – у зв’язку з цим прийом документів тимчасово припиняється до моменту прийняття відповідної постанови.

“Державне підприємство “Документ” докладає максимум зусиль для належної організації процесу подачі заяв-анкет та подальшої видачі готових документів. Детальні роз’яснення щодо нового порядку отримання послуг будуть опубліковані на усіх офіційних ресурсах ДП “Документ””, – зауважується в повідомленні на сайті.

Читайте також  Україна передає в Гаагу непублічну переписку з Кремлем

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело