Чекаємо на кінець осені: експерт розповів, коли Путін залишиться без боєприпасів

Російський бункерний президент не замислюючись розкидався технікою, живою силою та ракетами. Тепер настав критичний час

Путін до останнього думав, що його армія є “другою у світі” і буде здатна за пару днів захопити не лише Київ, а й усю Україну. Помилився. Генерали на гроші для армії будували вілли та купували яхти, відпочиваючи з коханками на островах. А російські солдати натомість отримували бронежилети зі звичайної фанери.

“Друга армія світу” на шостий місяць вторгнення в Україну перетворилася на збіговисько неорганізованих та недосвідчених військовозобов’язаних, яких чергували разом із ненавченими контрактниками. Про втрати знає весь світ – понад 47 тисяч російських військових повернуться додому у трунах.

Техніки та снарядів у тих, хто вижив, вже не вистачає, щоб не лише захистити себе на території України, а й захистити Росію, якщо раптом знадобиться.

За словами військово-політичного оглядача групи “Інформаційний опір” Олександра Коваленка, у росіян вже зараз виникає гострий дефіцит у боєприпасах ствольного та реактивного типів.

“На сьогодні практично всі склади БК у Курській, Білгородській та Ростовській області виснажені. Переважна більшість поставок боєприпасів ведуться зі складів ЦВО і ВВО. А це тисячі кілометрів і з таким підвозом просто неможливо здійснювати якісне забезпечення передових підрозділів БК. На сьогодні російське командування за домовленістю з Мінськом отримало доступ до 1405, 1398, 1886 складів та 25, 43, 46 арсеналів зберігання боєприпасів. За серпень вони вивезли понад 12 тисяч тонн боєприпасів, для скорочення часу підвезення. якого цитує УНІАН.

Експерт також розповів про те, що росіяни ніколи не замислювалися про те, як потрібно зберігати озброєння та завжди діяли за старими радянськими схемами: якщо щось згнило, то краще про це нікому не розповідати – хай зберігається й надалі.

Читайте також  "Ми програли Україні": у Кремлі розпочався переворот. Еліти готові прибрати Путіна. Що відбувається в Росії

“Наступний, дуже важливий момент – практично на всіх складах в Росії боєприпаси зберігалися не в зовсім прийнятних умовах і значна частина з них просто не придатна до застосування. А тому, різного роду таблиці з відстріляним БК і теоретично ще є на зберіганні можете сміливо викидати, бо вони не відображають реальної ситуації”, – додав експерт.

На думку Коваленка, у найближчі 2-3 місяці російська армія ще буде забезпечена боєприпасами всіх калібрів у міру необхідності, а ось наприкінці осені, на початку зими ситуація з БК перейде з дефіцитної до гостро-критичної.

“Стріляти вони не припинять, звичайно ж, але зможуть робити це зі значно меншою інтенсивністю, що значною мірою позначиться на їхній можливості тримати оборону по всіх плацдармах. Адже як тримати оборону, якщо тобі необхідно випустити за добу 60 тисяч снарядів, а тобі підвезли 10 тисяч. А завтра 5 тисяч. А післязавтра взагалі не було підвезення”, – підсумував експерт.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело