ТЦК зможе забирати автомобілі в українців: кому не пощастить

ТЦК зможе забирати автомобілі в українців: кому не пощастить

Відповідно до нового законопроекту про мобілізацію, можлива мобілізація транспортного засобу як у фізичних осіб, так і підпримств.

Як будуть вилучати авто і які саме мобілізують, досліджували в “Судово-юридичній газеті”.

Обсяги транспортних засобів за типами та марками, що планується залучити під час мобілізації, для підприємств усіх форм власності встановлять місцеві державні адміністрації за поданням ТЦК, яке, в свою чергу, отримає відомості про автомобілі юридичних осіб та громадян від МВС. Йдеться про авто, які можуть бути призначені для доукомплектування ЗСУ та інших військових формувань в рамках виконання підприємствами та громадянами військово-транспортного обов’язку.

Окрім того, відповідно до документу, підприємство зобов’язане забезпечувати у разі мобілізації доставку транспортних засобів та техніки до військової частини.

Забирати можуть транспортні засоби лише у випадках, якщо у людини їх більше одного. Крім автомобілів, мобілізувати можуть трактори та іншу сільгосптехніку.

Повернути транспорті засоби зобов’язані через місяць після оголошення демобілізації. Порядок компенсації шкоди, завданої транспортним засобам внаслідок їх залучення під час мобілізації, визначається Кабміном.

Читайте також  На мукачівському полігоні через зіткнення двох бойових машин постраждало 4 військовослужбовців

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело