Тариф на електроенергію в Україні з 1 травня: скільки доведеться платити українцям

Тариф на електроенергію в Україні з 1 травня: скільки доведеться платити українцям

В Україні внаслідок атак РФ на енергетичну систему, поразка левової частки генерації ситуація за останні кілька тижнів значно погіршилася. Однак тариф у розмірі 2,64 грн за кВт*год імовірно у травні не переглянуть.

Про це йдеться у матеріалі OBOZ.UA. У квітні тариф на електроенергію в Україні не змінився, однак саме в цьому місяці закінчується термін дії PSO (public service obligations, покладання особливих обов’язків на постачальників енергоресурсів). Тож уряд має можливість підвищити вартість електроенергії.

У Міненерго OBOZ.UA повідомляли, що не мають наміру збільшувати ціни. Водночас експерт з питань ЖКХ Олег Попенко прогнозує подорожчання електроенергії з 2,64 до 5,5 грн за кВт*год. Раніше міністр енергетики Герман Галущенко зазначив, що інформація про зростання до 6 грн – фейк.

“Галущенко не заперечував зростання тарифів на електроенергію, а сказав, що не будуть підвищувати до 6 грн. З його слів виходить, що тариф на електроенергію може зрости до 5,5 грн, і це може відбутись 1 червня. Це те, про що я писав ще декілька тижнів тому”, – прокоментував Попенко.

Однак, за даними OBOZ.UA, рішення про збільшення тарифів на електроенергію станом на зараз не розроблюють. “Не на часі”, – коротко відповіли на питання щодо можливого подорожчання комуналки співрозмовники в уряді.

Читайте також  "Російський льотчик знову летів бомбити свою маму в Україну": українські воїни кинулися на перехоплення

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело