Хто з українців має право на бронь від мобілізації з 1 квітня – список

Хто з українців має право на бронь від мобілізації з 1 квітня – список

В Україні під час війни броні від мобілізації можуть отримати військовозобов’язані працівники критично важливих компаній, органів державної влади тощо.

В Україні під час війни мобілізації підлягають військовозобов’язані чоловіки віком від 18 до 60 років, але для них є певні винятки. Зокрема, на військову службу можуть не взяти “заброньованих” працівників критично важливих компаній, органів державної влади. Річ у тім, що 2023 року Верховна Рада ухвалила закон про порядок бронювання військовозобов’язаних, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації.

Згідно з документами, бронь може поширюватися на такі категорії громадян:

  • працівників органів державної влади, місцевого самоврядування, оскільки їхня робота необхідна для забезпечення функціонування цих органів в особливий період;
  • співробітників критично важливих підприємств, установ та організацій (наприклад, тих, що займаються виробництвом товарів, виконують роботи та надають послуги оборонного призначення для потреб ЗСУ);
  • працівників підприємств, які критично важливі для економіки та забезпечення життєдіяльності населення України під час війни.

Крім того, наразі мобілізації не підлягають військовозобов’язані народні депутати в період своєї каденції навіть без бронювання. Але депутати місцевих рад, працівники керівних посад мобілізації підлягають і бронювання на них не поширюється.

Мобілізація в Україні: що відомо
Нагадаємо, що в Раді озвучили деталі законопроєкту про мобілізацію. Як розповіли в комітеті Ради з нацбезпеки, оборони та розвідки, йдеться про обмеження кількості опікунів для людей з інвалідністю. Народні обранці зараз шукають прийнятну формулу.

У Кабміні розкрили плани Києва щодо мобілізації 500 тисяч українців. Україні для продовження боротьби з агресором Росією потрібні артилерійські снаряди, а також ракети великої та малої дальності, сказав Денис Шмигаль.

Читайте також  Військовозобов'язаним чоловікам дозволять відмовлятися від мобілізації

Боєць ЗСУ емоційно висловився про мобілізацію та необхідність молодих бійців. Військовий зауважив, що саме залучення молодих людей зумовили успіх “Азова” у 2014 році. На думку Жоріна, треба якомога більше залучати до війни молодь.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело