Бронь від мобілізації: який термін дії відстрочки хочуть ухвалили в Раді

Бронь від мобілізації: який термін дії відстрочки хочуть ухвалили в Раді

У новому законопроєкті про мобілізацію врахують питання бронювання – в уряді планують збільшити сам термін бронювання принаймні на рік з можливістю автоматичного продовження.

Про це заявила голова партії “Слуга народу” Олена Шуляк, інформує

 “РБК-Україна”.

За її словами, сьогодні військовозобов’язаного можуть забронювати на досить короткий термін, а коли воно закінчується, то протягом тижня, допоки готують нові документи, людина залишається незахищеною.

“Ти наскільки незабезпечений цими законодавчими механізмами, що тебе можуть і мобілізувати, а потім вже ніхто не буде розбиратися, чи ти працював на критично важливому для економіки підприємства, чи ні”, – заявила Шуляк.

Саме тому вона подавала правку, аби бронювання було хоча б на рік з можливістю автоматичного продовження. Це робиться для того, аби в законодавстві не було таких “шпарин”, де може постраждати, зокрема, економіка.

Голова партії “Слуга народу” також висловилася про загальні підходи щодо бронювання.

“Не хочеться, щоб це було в якомусь ручному режимі, щоб чиновники приймали рішення: ти отримаєш бронювання, а ти – ні. Для цього уряд, Міністерство економіки, перш за все, повинні напрацювати всі правила. Третій рік війни, і нам всім би хотілося, щоб такі чіткі та зрозумілі правила з’явились якомога швидше, щоб і зняти напругу, яка на сьогодні є у представників бізнесу, і продемонструвати суспільству прозорі та налагодженні процеси”, – резюмувала спікерка.

Читайте також  В Україні планують запустити автоматичне нарахування пенсій

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело