Лукашенко “зник”: від початку травня президента майже не бачили – ЗМІ

Лукашенко “зник”: від початку травня президента майже не бачили – ЗМІ

Білоруський самопроголошений президент Олександр Лукашенко зник із публічного поля.

На офіційному сайті та інших інформаційних ресурсах, пов’язаних із політиком, жодної інформації про заходи за його участю немає. Зважаючи на те, як непросто Лукашенку далося святкування Дня Перемоги в Москві та Мінську, це викликає безліч питань про стан його здоров’я.

Журналісти білоруського видання Зеркало проаналізували графік Лукашенка і прийшли до висновку, що у травні у нього майже не було публічних подій. Наразі Лукашенко вже третій день поспіль не з’являється на публіці.

Відхилення в розпорядку білоруського політика почалися в травні, ще до поїздки в Москву на День Перемоги.

Наприклад, якщо взяти середу, четвер і п’ятницю минулого тижня (3, 4 і 5 травня), то на сайті Лукашенка є інформація лише про один публічний захід – вручення державних нагород заслуженим діячам різних сфер 5 травня. Зазначимо, що вже тоді звертав на себе увагу осиплий голос політика – при тому, що зазвичай Лукашенко без особливих проблем проводить багатогодинні зустрічі з журналістами.

“Загалом же за цей місяць, якщо залишити за дужками заходи 9 травня, політик, судячи з його сайту, провів лише два публічні заходи: нараду з актуальних питань забезпечення безпеки та правопорядку і заходи з охорони держкордону (політика показали на фото, але не на відео – можна припустити, що через проблеми з голосом, які були вже тоді) і вже згадане вище нагородження. Усі інші події на його сайті – це безліч привітань і підписань документів”, – йдеться в матеріалі.

Журналісти додають, що таким чином можна констатувати, що з початку травня Лукашенко за рідкісними винятками не з’являється на публіці. З чим це пов’язано і який зараз стан Лукашенка – невідомо, оскільки прес-служба питання ніяк не коментує.

Читайте також  Лукашенко збожеволів? Радить Москві приготуватися до використання ядерної зброї

Хворий Лукашенко
Нагадаємо, що 9 травня на Красній площі в Москві пройшов парад до Дня перемоги, де Лукашенку стало погано і його відвезли автомобілі “швидкої”, а після білоруський диктатор швидко повернувся до Мінська.

Лукашенко вперше не зміг виступити з промовою в Мінську 9 травня, а лише поклав квіти. Церемоніальну промову замість нього виголосив міністр оборони Хренін.

Лукашенко зник вже на два дні. Опозиціонер розповів, що у самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка є проблеми з ногами і хребтом. При цьому він вважає лише чутками те, що Лукашенко заразився COVID-19.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело