Штраф до 200 тисяч за неявку в ТЦК: які ще питання щодо мобілізації обговорюють у Раді

Штраф до 200 тисяч за неявку в ТЦК: які ще питання щодо мобілізації обговорюють у Раді

Народні депутати України обговорюють концепцію змін до законопроекту про мобілізацію, в якій, зокрема, передбачається запровадження штрафу до 200 тисяч гривень за неявку в ТЦК та СП.

Про це журналіст Юрій Бутусов написав на своїй сторінці в Facebook.

Крім штрафів передбачається й мотивація для вступу до лав ЗСУ. Зокрема, розглядається збільшення заробітної плати на передовій, постійні ротації, програми для ветеранів включно з постійним протезуванням та соціально-психологічною реабілітацією. Для, людей, які перебувають понад 12 місяців на передовій передбачається списання кредитів та заборгованостей, доступ до дешевих кредитів. Для людей з інвалідністю внаслідок бойових дій – додаткові гранти на власну справу та обладнання будинку спеціальними пандусами та “іншими зручностями” коштом держави, перекваліфікація та допомога з працевлаштуванням, ваучери в санаторії, соціально-психологічні та реабілітаційні центри, спортивні заклади та ін.

Водночас, на людей, які не пройдуть верифікацію в ТЦК та СП протягом вказаного періоду, пропонується накладати штраф у 100 тисяч гривень і попередження про прихід в ТЦК протягом двох тижнів. У випадку повторного непроходження додатковий штраф у 200 тисяч гривень. Після цього, за рішенням Адміністративного суду, блокування виїзду, водійських прав, скасування всіх державних допомог та субсидій, заборона працювати як ФОП та отримувати кредити протягом наступних 10 років.

Неявка в ТЦК після отримання повістки теж розцінюється у 100 тисяч гривень штрафу і попередження про прихід в ТЦК протягом двох тижнів. У випадку повторного непроходження додатковий штраф у 200 тисяч гривень. Після цього, за рішенням Адміністративного суду, блокування виїзду, водійських прав, скасування всіх державних допомог та субсидій, заборона працювати як ФОП та отримувати кредити протягом наступних 10 років.

Читайте також  На Прикарпатті циркулюватиме агресивний вірус грипу

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело