Росія переходить до потужних ударів тактичної авіації. Британія попередила Україну

Росія переходить до потужних ударів тактичної авіації. Британія попередила Україну

Кремль вирішив наносити більш потужні удари як керованими, так і не керованими ракетами.

За інформацією британського Міністерства оборони, російські війська мають намір здійснювати прорив на Донбасі, застосовуючи сили тактичної авіації.

При цьому, відзначають британські військові, в хід йдуть як керовані, так і не керовані ракети.

“Більш широке використання некерованих боєприпасів призвело до широкомасштабного руйнування населених пунктів на Донбасі і майже напевно викликало значний супутній збиток і жертви серед цивільного населення”, – йдеться в повідомленні, яке цитує РБК-Україна.

Тим часом зазначається, що українські системи ППО не дозволили російським військам здійснити захоплення Києва на самому початку російської агресії.

“Внаслідок цього Російська повітряна активність в основному обмежувалася глибокими ударами з використанням крилатих ракет повітряного і наземного запуску, щоб порушити рух українських підкріплень і поставок”, – йдеться в повідомленні.

У розвідці підкреслили, що самі по собі ці удари не змогли зробити істотного впливу на конфлікт, і в результаті російські запаси високоточних керованих ракет значно виснажилися.

“З перемиканням оперативного фокусу на Донбас Росія змогла збільшити використання тактичної авіації для підтримки свого повзучого просування, поєднуючи авіаудари з масованими артилерійськими обстрілами для забезпечення своєї переважної вогневої потужності”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також  У кого заберуть пенсії і хто залишиться без виплати в 60 років: левова частка українців не виконає нові вимоги

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело