В Україні різко зміниться погода: метеоролог розповів, де очікуються дощі, мокрий сніг і морози

В Україні різко зміниться погода: метеоролог розповів, де очікуються дощі, мокрий сніг і морози

Найближчим часом через активізацію атмосферних фронтів на території України очікується погіршення погоди. За прогнозами, в більшості регіонів спостерігатиметься похолодання з нічною температурою до -8 градусів, збільшення кількості опадів. Про це повідомив метеоролог, кандидат географічних наук, Ігор Кібальчич.

“Очікуються опади у вигляді дощу та мокрого снігу, які найбільш інтенсивними будуть у західних областях, а також у Криму. Температура повітря збережеться вищою за норму, тільки на початку тижня на півночі Лівобережжя прогнозуються нічні морози місцями до -8°С”, – зазначив він.

У вівторок, 12 березня, на Правобережжі України погода буде нестійкою. Очікуються дощі, подекуди з мокрим снігом. Значні опади та тумани будуть в Карпатах. Лівобережжя – поки що переважно без опадів. Температура повітря вночі +1…+6 °С, у північних та східних регіонах до –8 °С. Вдень повітря прогріється до +3…+8 °С, у південній половині та на Закарпатті – до +13 °С.

У середу, 13 березня, всюди, крім Криму, Луганщини та Сумщини, пройдуть дощі та мокрий сніг.

“Місцями налипання мокрого снігу, на дорогах вночі місцями ожеледиця. У західних областях тумани”, – зазначив метеоролог.

Температура повітря вночі +1…+7 °С, у східних та північних регіонах до -4 °С. Вдень буде до +8 °С, на півдні та у Криму місцями до +17 °С.

У четвер, 14 березня, очікується невеликий мокрий сніг із дощем, який пройде місцями у західних та північних областях. На дорогах західних областей подекуди ожеледиця. В інших регіонах істотних опадів не очікується. Температура повітря вночі -1…+5°С, вдень +3…+8 °С, на півдні місцями +9…+12 °С.

Читайте також  В Україну увірветься потепління: народний синоптик дав докладний прогноз на всю весну і початок літа

У п’ятницю, 15 березня, помірні дощі пройдуть у східних та південних областях. Решта території – без істотних опадів. Температура вночі 0…+6 °С, вдень повітря прогріється до +11 °С.

На вихідних, 16-17 березня, на більшій частині території країни пройде невеликий дощ. Вночі та вранці місцями тумани. Температура повітря вночі 0…+6 °С, вдень +8…+13 °С.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело