“Ніхто не питатиме”: експерт пояснив, яким має бути набір в армію

“Ніхто не питатиме”: експерт пояснив, яким має бути набір в армію

Кирило Сазонов зазначив, що для українців мобілізація – це невідомість.

Рекрутинг не закриє всі потреби Сил оборони. Людина, яку мобілізують, повинна мати можливість обрати бригаду і, за можливості, посаду.

Політолог і військовослужбовець ЗСУ Кирило Сазонов зазначив, що коли людину мобілізують, то вона не знає, що на неї чекає, куди відправлять, а це погано впливає на мотивацію бійців.

“Ми розуміємо, що рекрутингом не закриємо всі потреби, але охочі зможуть обрати конкретну бригаду, посаду, в якій зараз є потреба і в якій людина зможе бути корисною”, – заявив експерт у коментарі 24 Каналу.

При цьому він зазначив, що ця ініціатива допоможе тим, хто хоче захищати країну, адже позитивний досвід уже мають 3 ОШБр, 5 ОШБр, підрозділ “Кракен”.

За його словами, мобілізаційний вік справді потрібно знижувати з 27 до 25 років, адже добровольці, яким 20-22 роки – чудово воюють, бо в них кращий стан здоров’я, ніж у старших побратимів.

“Мобілізувати бідних, а залишати багатих – це дуже погана ідея. З нею потрібно щось робити. Тому говорити з народними депутатами є про що”, – зазначив експерт.

Він наголосив, що якщо РФ переможе, то всі, хто ухиляється від мобілізації, будуть призвані в російську армію.

“Ніхто вже не буде питати – законна повістка чи незаконна. Росія не зупиниться. Недостатньо буде віддати Донбас. Вони підуть туди, куди ми їх пустимо. Ми боремося за життя”, – підсумував Сазонов.

Законопроєкт про мобілізацію – останні новини
Член Комітету ВР з нацбезпеки Федір Веніславський заявив, що розглянуто 16 блоків поправок до законопроєкту про мобілізацію. За його словами, вже протягом одного-двох тижнів Рада отримає порівняльну таблицю.

Читайте також  "Названо 4 варіанти, як отримати відстрочку від мобілізації": сотні тисяч чоловіків, які не в списку, відправлять у ТЦК

9 березня заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв заявив, що остаточної позиції ще немає, тому що “пропозиції конкретної, вже фінальної, від Міністерства оборони та Міністерства охорони здоров’я ми поки що не бачили”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело