Платіжки будуть із “сюрпризом”: українцям двічі поспіль підвищили тариф

Платіжки будуть із “сюрпризом”: українцям двічі поспіль підвищили тариф

Українців “порадували” черговим комунальним “сюрпризом”. Деяким споживачам вдруге за два місяці підвищили тарифи на воду та каналізацію. Про це повідомляє інформаційний портал sumy.today.

Чергове комунальне подорожчання відбулося в Охтирці, що на Сумщині. На засіданні виконавчого комітету вирішили переглянути розцінки на послуги водоканалу для населення.

Так, за результатами коригування тариф на послуги із централізованого водопостачання буде підвищено з 35,84 до 37,17 гривні за кубометр. В той самий час каналізація подорожчає з 37,22 до 39,27 гривні за кубометр. Усього побутовим споживачам доведеться платити майже 77 гривень за кожен кубометр використаної води.

Важливо зазначити, що це вже друге підвищення тарифу для мешканців населеного пункту за останні два місяці. Попереднє “коригування” тарифів відбулося ще наприкінці грудня 2023 року.

Пояснюється, що розцінки на послуги водоканалу вирішили підвищити через збільшення вартості електроенергії, а також зростання мінімальної заробітної плати.

Читайте також  “Мільйони українців в очікуванні платіжок”: У Зеленського дали точний прогноз щодо тарифів на комуналку

Шукайте деталі в групі Facebook