Щось почнеться: Путін терміново вивів у морі 5 підводних човнів із Севастополя. Усього їх 7

У складі Чорноморського флоту Росії перебуває загалом 7 підводних човнів. Російський диктатор наказав терміново вивести у море 5 субмарин

Як відомо, російські окупаційні війська вже бояться розпочинати ближній бій з українськими військами.

Путін застосовує ракети далекого радіусу дії з території Білорусі, з бортів далекої стратегічної авіації, яка також заходить на територію Білорусі та б’є Україною, повертаючись назад. Крім того, вже неодноразово було зафіксовано обстріли України з бортів російських підводних човнів.

Як повідомляє видання “Крим.Реалії”, із Севастополя в море виведено п’ять підводних човнів із семи, що перебувають у складі Чорноморського флоту Росії. Інформацію підтвердив кореспондент видання.

Так, у Південній бухті Севастополя стоять два підводні човни проекту 636.3 “Варшав’янка” зі складу 4-ї окремої бригади підводних човнів. Субмарини пришвартовані до причалів на східному березі бухти.

У складі Чорноморського флоту Росії шість підводних човнів проекту “Варшав’янка”: Б-261 “Новоросійськ”, Б-237 “Ростов-на-Дону”, Б-262 “Старий Оскол”, Б-265 “Краснодар”, Б-268 “Великий” Новгород” та Б-271 “Колпіно”.

Також у складі флоту є підводний човен “Алроса” проекту 877В “Палтус”.

Зазначається, що 28 червня цей підводний човен вийшов на ходові випробування після восьмирічного ремонту в 13-му судноремонтному заводі Чорноморського флоту Росії. Човен відійшов від заводського причалу в Кілен-бухті і, пройшовши бонову браму, вийшов на зовнішній рейд Севастополя.

Таким чином, у морі зараз знаходяться п’ять із семи підводних човнів Чорноморського флоту, при цьому чотири в стані готовності до ведення бойових дій і одна на ходових випробуваннях.

Підводні човни проекту “Варшав’янка” є носіями крилатих ракет типу “Калібр”. Можливість нести цей вид ракет також здобула “Алроса” після проведеної модернізації.

Читайте також  Навіщо Путін оголосив росіянам про завершення мобілізації: пояснення Арестовича

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело